INTERFACE Relay - jelfogó- és optocsatoló interfészek

 

Az ipari automatizálási rendszerek megbízhatósága érdekében egyre fontosabb a biztonságos és egyértelmű potenciál-leválasztás. A korszerű jelfogó- és optocsatoló interfészek számos ehhez kapcsolódó feladatot ellátnak. A gyártástechnológiától a gépek villamos berendezésein át az energetikai, épület-automatizálási és eljárástechnikai energia-elosztásig mindenütt biztosítani kell a jelátvitelt a technológiai periféria és a központi vezérlés- és irányítástechnika között. Mindezt pedig üzembiztosan, potenciálmentesen és egyértelmű villamos paraméterekkel.

Az biztonságos elektromos interfész egységeknek többek között az alábbi jellemzőkkel kell rendelkezniük:

 • különböző jelszintek csatolása,
 • a be- és kimenetek biztonságos galvanikus leválasztása,
 • alacsony teljesítményű jelek erősítése,
 • nagyfokú zavartűrés és
 • rugalmas konfigurálhatóság.

A Phoenix Contact gyártmányú korszerű interfész modulok teljes mértékben megfeleknek erre a feladatra. A gyakorlatban akkor választunk jelfogós interfészt, ha a kapcsolatnak rugalmasan konfigurálhatónak lenn lennie, nagy teljesítményt kell kapcsolni és különböző csatlakoztatási módokat kell megvalósítani. A jelfogós interfészek további jellemzői:

 • a nyitott érintkezők közötti galvanikus leválasztás,
 • a kapcsolt áramnemtől (egyen- és váltóáram) független,
 • nagy átmeneti túlterhetőség rövidzárlat vagy feszültségcsúcsok esetén,
 • az elektromágneses erőtér szinte egyáltalán nem befolyásolja, és
 • egyszerű kezelhetőség.

Optocsatolós modulokat akkor alkalmaznak, ha az alábbi követelményeket kell teljesítenie a technológiai periféria és az elektronika közötti kapcsolatnak:

 • alacsony vezérelt teljesítmény,
 • magas kapcolási frekvencia,
 • kapcsolásnál nem remeghet az érintkező,
 • érzéketlen rázkódással és a károsanyagokkal terhelt környezettel szemben,
 • a kapcsolások számától függetlenül hosszú élettartam.


INTERFACE Safety Relay - Biztonsági jelfogó a biztonságát fokozó előnyökkel


A Phoenix Contact INTERFACE kínálatának biztonsági jelfogói teljesítik a vészlekapcsoló és védőajtós áramkörökkel, valamint kétkezes kezelőrendszerekkel szemben támasztott legmagasabb követelményeket. Az érintkezők bővítésére, fénysorompókhoz, folyamattechnikai (SIL 3) megoldásokhoz és biztonságos idővezérlésekhez különleges modulokat kínálnak. Valamennyi érintkező dugaszolható és kódolt.
PSR-... biztonsági jelfogókINTERFACE Relay - moduláris jelfogó rendszer - dugaszolható rendszer kedvező áron


A PR terméksorozat egy moduláris jelfogó rendszer, amely DIN síntalpakból, jelfogókból, dugaszolható bemeneti és zavarszűrő modulokból, reteszelő karokból, valamint hozzá tartozó feliratozó táblákból és valamennyi talphoz alkalmazható univerzális átkötési anyagokból áll. Az alkatrészek messzemenően kompatibilisek a széles körben elterjedt szabványokkal, és rendelkeznek a legfontosabb nemzetközi tanusítványokkal, ezért világszerte elfogadottak.

A csavaros csatlakozású, ismert jelfogó talpak mellett a PR sorozatban találunk rugós csatlakozású jelfogó talpat is kisméretű, egy vagy két váltóérintkezős teljesítmény-jelfogókhoz és két vagy négy váltóérintkezős ipari jelfogókhoz. Valamennyi potenciál egyszerű és szabadon beállítható átkötéséhez a talpak csatlakozóit kettős rugós kivitelben gyártjuk.

Jelfogó talp kisméretű, ipari vagy oktál jelfogókhozINTERFACE Relay - csupán 6,2 mm keskeny dugaszolható jelfogó és optocsatoló


A PLC sorozat dugaszolható jelfogókkal vagy optocsatolókkal
A PLC-INTERFACE
 • a kapcsolat az automatizálási készülék és a nagy kapcsolási teljesítményű periféria között,
 • dugaszolható jelfogós vagy optocsatolós interfész kivitelben,
 • a bevált sorkapcsos technológia valamennyi előynét kínáló interfész technológia.

A PLC-INTERFACE takarékosabb

 • a kényelmes, osztás nélküli dugaszolt átkötéses rendszerével egyszerűbb a kábelezés
 • helyet takarít meg a tartósínen és ezzel a kapcsolószekrényben,
 • univerzális dugaszolható váltójelfogóval egyszerűbb és olcsóbb a raktározás és rendelés,
 • kedvező árszínvonalú alkatrészeivel anyagköltséget takarít meg,
 • betáplálási és visszavezető kapocs az érzékelők és működtető elemek kábelezéséhez.

A PLC-INTERFACE kényelmesen alkalmazható és szervizszolgáltatással jár

 • működtető elemekhez és érzékelőkhöz kialakított típusokkal, amelyek közvetlenül az interfészen befogadják az érzékelők és működtető elemek valamennyi csatlakozását,
 • a jelfogók és optocsatolók egyszerűen cserélhetőek, a kábelezés megbontása nélkül,
 • LED állapotjelző tartozik minden csatornához.INTERFACE Relay - Elektronikus teljesítménykapcsoló jelfogó - nagy teljesítmény kapcsolására


Minden terheléshez és motorhoz
A teljesítmény-elektronikát ott alkalmazzák, ahol gyakran, vagy fokozott biztonsággal és pontossággal kell kapcsolni: például állító és szabályozó szerelvényeknél, gyártóberendezéseknél, fűtőrendszereknél, anyagmozgató berendezéseknél, megvilágító berendezéseknél stb.

Nagy kapcsolási teljesítmény
Az alábbi modulok választékát kínáljuk:

 • Egycsatornás: 240/600 V AC és 25/ 35 A
 • Három csatornás: 440/550 V AC és háromszor 9 A
 • Három csatornás váltókapcsolás: 440/550 V AC és háromszor 9 A
 • Egycsatornás váltó teljesítmény-jelfogó 24 V DC 2/6 A DC motorokhoz.

Motorvezérlés
Ezek a kopásmentes félvezető kapcsolóból és integrált méréstechnikából összeállított készülékek egyszerre kapcsolják és védik a motorokat és ezzel a berendezés egészét; különleges modulokkal Ex alkalmazásra is! Készülékek "csak méréstechnikával/felügyelettel" (minden vezetékosztályhoz), a kínálatok a szoftver és adatbusz-gateway elemek teszik teljessé.

Elektronikus terlejsítmény- és váltó teljesítmény-jelfogóINTERFACE Relay - csupán 6,2 mm keskeny dugaszolható jelfogó és optocsatoló


A DEK sorozat jelfogóval vagy optocsatolóval
A DEK sorozatú Phoenix interfész kapcsok mindössze 6,2 mm keskeny sorkapocs-házban kínálják az interfészek teljes funkcionalitását. A nagyteljesítményű interfészek nem csupán külső kialakításukban felelnek meg a sorkapcsoknak, hanem a standard kapocstartozékok alkalmazásával hasonlóan kényelmesen alkalmazhatóak is.

Valamennyi Phoenix interfész kapocs közös jellemzője a csupán 6,2 mm-es szerkezeti szélesség. A moduláris rendszerek hagyományos, 15 mm széles csatoló jelfogóival szemben 60 százalékos a helymegtakarítás. A DEK típuscsalád minden ipari feszültségre megfelelő megoldást kínál mind a jelbemenetek, mind a jelkimenetek megvalósítására.
INTERFACE Relay - dugaszolható jelfogó és optocsatoló


Az ST termékcsalád fogalom a rendszerfüggetlen dugaszolható interfész alkatrészek kínálatában. A VEZÉRELV: Sínre szerelhető, kódolt irányú alapkapocs-blokkok szolgálnak kapocslécként egyben a jelfogós kialakítású ST-REL... aktív interfész csatlakozók és az optocsatolós STOE... csatolók talpául is.

ELŐNYEI: A korszerű vezérlés- és irányítástechnika alapvető követelményeit, mint például a biztonságos villamos leválasztást és a rendszerpotenciál és a vezérlő elektronika közötti veszélyleválasztást egyszerűen, költséghatékonyan és felhasználóbarát módon teljesítheti a tervező. A dugaszolhatóság a legnagyobb mértékű rugalmasságot kínál, karbantartást nem igénylő működés mellett. A cseréhez az érintett modult egyszerűen ki lehet húzni a lécből.

ST-REL sorozat jelfogóval vagy optocsatolóval, valamint a hozzá tartozó ST-REL..., ST-OV... vagy ST-OE... alapkapocs blokkal.INTERFACE Relay - rugalmas és kombinálható jelfogók és optocsatolók


Az EMG sorozat optocsatolóval és jelfogóval
Az EMG terméksorozat a rugalmasan kombinálható interfész alkatrészek széles skáláját kínálja.

A termékcsalád számos alkalmazásra kínál jelfogós és optocsatolós interfészeket masszív, sínre szerelhető tokozással. Valamennyi modulon szerepel az adott alkatrész kapcsolási vázlata. Ezáltal egy betelt tartósínen és teljes kábelezéssel is gyorsan fel lehet ismerni az alkatrészek funkcióját. Ez az előny a berendezésen végzett karbantartás, vagy annak bővítése során időt és ezzel költséget takarít meg.

Az igen keskeny szerekezeti kialakítással akkor is alkalmazhatóak, ha a rendszer bonyolutsága miatt kevés hely áll rendelkezésre. A modulokat térköz nélkül is lehet sorakoztatni és EN sínre pattintani.

Az EMG sorozatú interfészek különböző kapcsolású változataival a folyamat és a vezérlés igényeinek megfelelő valamennyi jelfeldolgozási rendszer megvalósítható.
További kérdése merült fel?


Akkor kérjük, töltse ki az alábbi kapcsolatfelvételi űrlapot:A cikkhez kapcsolódó további információk